Bästa billiga kameror 2018: kamerafynden du inte får missa

Vill du köpa en helt okej kamera, men inte ta upp ett dyrt sms-lån? Den goda nyheten är att det finns fantastiska kameror även om du har en tajt budget, allt ifrån fantastiska systemkameror för nybörjare, snygga spegellösa kameror, avancerade lyxiga kompaktkameror, bridgekameror med stora zoomlinser, och inte att förglömma: resevänliga kompaktkameror i fickformat.

Några av dessa billiga kamerorna är kanske inte de senaste och bästa modellerna som finns på marknaden just nu, men de levererar fortfarande bilder av hög kvalitet.

Vi har samlat ett urval av de bästa billiga kamerorna, så oavsett om du vill ha en enkel kamera i fickan för att ta en rolig bild (som kommer bli 1 000 gånger bättre än med din smarttelefon) eller en kamera som du kan vara lite mer kreativ med kommer du hitta den här.

Om du behöver lite mer hjälp att hitta kameran du behöver, läs då denna artikel: Vilken kamera ska jag köpa?

Om du vill spendera lite mer pengar, kolla då in våra andra produktguider nedanför:

RX100

Sonys senaste kamera i deras RX100 serie, RX100 V, är en av våra favoritkompaktkameror just nu, men det finns inget tvivel om att det är ett dyrt val. Den goda nyheten är att originalet RX100 är fortfarande tillgänglig (likt alla de andra uppgraderingar vi har haft sen dess). Även om den inte erbjuder de senaste funktionerna är den fortfarande en fantastisk kamera till ett billigare pris. Den stora 1 tums sensorn är fantastiskt detaljrik. Den breda och snabba räckvidden av zoomobjektivet gör den till en mångsidig resekamrat. Okej, det finns ingen inbyggd syn-sökare eller lutande skärm som vi sett på Mk V, men monitorn levererar perfekt klarhet, och RX100’s kontroller har ett stort urval för de som verkligen vill utmana. Tänk även på deras smidiga, förstklassiga stil och allt sammantaget är det en fantastisk kompaktkamera till ett bra pris.

Läs hela vår recension av  Sony Cyber-shot RX100 recension

Om du letar efter din första DSLR är Nikons D3400 svår att slå när det kommer till pris. Den kanske inte har de mest omfattande specifikationerna, men D3400 uppfyller många krav för nybörjare. Den stora 24 MP APS-C sensorn levererar fantastiska bilder som är detaljrika, den är enkel att använda tack vare det anslutna guide-läget, har imponerande batteritid och har med sig en imponerande samling av objektiv och accessoarer. Kort sagt, en bra DSLR som också ha ett bra pris.

Läs hela vår recension av Nikon D3400 recension 

Panasonic TZ70

Panasonics ZS/TZ-serien med kompaktkameror har länge dominerat marknaden för resekameror. Det gäller även ZS50 (också kallad TZ70 utanför USA). Även om den kanske överskuggas av sin större syskon ZS100 / TZ100, har TZ70 fördelen av att ha en stor 30x zoom i fickformat. Det finns även lite plats för en elektronisk synsökare, vilket är idealiskt när ljuset gör det knepigt att titta på bilder på bakre skärmen. Du kan använda kameran som en avancerad sikta-och-skjuta kompakt, låt den vara i autoläge så sköter kamerans inställningar resten. Eller så kan du fota bilder av hög kvalitet med RAW-filter och välja själv både bländarstorlek och hastigheten på slutaren.

Läs hela vår recension av Panasonic Lumix ZS50 / Lumix TZ70 recension

EOS 1200D

EOA Rebel T6 (även kallad EOS 1300D utanför USA) är Canons mest prisvärda DSLR i serien och medan den inte har samma senaste teknologi som nyare modeller är den fortfarande ett tryggt val för nybörjare. 18 MP-sensorn börjar visa tecken på att den är gammal, medan AF i Live View är en aning långsamt, men när du tänker på att du får en DSLR för priset av en normal kompaktkamera ser den inte alls dålig ut.

Läs hela vår recension av Canon EOS Rebel T6 / EOS 1300D recension

D5300 var lite över ett år gammal innan den blev ersatt av D5500, vilken har i sin tur blivit ersatt av D5600. D5300 delar samma 24.2 MP-sensor med ett identiskt maximum ISO 25,600 känslighet som D5500, medan D5300s EXPEED 4 bildprocessor och 39 punkters autofokussystem har också tagits över av en ersättare. Medan D5300 inte har en snygg touchskärmkontroll får du istället gps. D5300s 600 – shot batteritid har nu blivit slaget av D5500, men den vinner över en Canon EOS Rebel T6i/75OD. I slutändan är den inte den bästa eller senaste systemkameran för nybörjare, men D5300 är fortfarande ett smart köp.

Läs hela vår recension av Nikon D5300 recension

Alpha A7R II är en av våra favoriter bland spegellösa kameror, inpackad i en vacker 42 MP full ram-sensor. Det är ett dyrt val, vilket är varför vi har valt den äldre Alpha A7R – inpackad i en vacker 36 MP full ram-sensor. Konkurrenternas kameror med samma upplösning kostar det dubbla. Autofokusen kan vara lite långsam och prestandan kan vara lite trögt, men om du är beredd att överse problemen kommer du få en massa vackra bilder.

Läs hela vår djupa Sony Alpha A7R recension

Även om den är över 2 år gammal är Alpha A5000 fortfarande ett bra inköp för de som letar efter en spegellös kamera som är lätt att använda. Inte nog med det, men den är också otroligt kompakt – även 16–50 mm objektivet är förvånansvärt liten med tanke på dess fokala längden. Det finns en lutande-vinkel-skärm i helt okej storlek, men upplösningen hänger lite efter och det finns ingen bildsökare. Men med det sagt så är den enkel att använda och Wi-Fi anslutningen gör den desto mer lockande.

Läs hela vår recension av Sony Alpha A5000 recension

PowerShot SX710 HS är lockande både för nybörjare och till de som har lite mer erfarenhet. På baksidan finns en mindre knappsats som gör att du enkelt kan byta mellan olika exponeringar, inkluderat en hel mängd manuella och semi-automatiska lägen för de som vill behålla kontrollen, plus helautomatiska lägen. Den 30x optiska zoomen täcker en fantastisk räckvidd av fokala längder och du kan enkelt vara flexibel när du vill ta vanliga semesterbilder med olika funktioner. Det finns dock ingen touchskärm, men med tanke på det billiga priset går det att se förbi. Kort sagt, en fin kamera för de som bara vill sikta-och-skjuta, men med en lång fokal räckvidd zoomlängd.

Läs hela vår djupa Canon PowerShot SX710 HS recension

Sony WX220

Om du vill ha en kompaktkamera som kan göra ett bättre jobb än din smarttelefon så kommer Cyber – shot WX220 fylla många av dina krav. Du får en extra flexibilitet från den 10x optiska zoomen – från 25–250 mm. Bilderna blir ljusa och mäktiga, med hyfsade detaljer, vilket är idealiskt när du vill dela dina upplevelser online eller skriva ut bilderna för att hänga upp på väggen. Och det är härligt att Wi-Fi även är inkluderat. Skärmen med sin 2.7 tum är lite väl liten, men det gör så att kameran lätt får plats i fickan. WX220 kanske inte har en hel orkester med sig, men vad den gör, gör den mycket bra.

Läs hela vår recension av Sony Cyber-shot WX220 recension

Panasonic FZ72

Även om den är den billigaste bridgekameran som finns tillgänglig får du fortfarande mycket för pengarna med Panasonic Lumix FZ70 (kallad FZ72 utanför USA). Låt oss börja med objektivet. Lumix FZ70 har en 60x optisk zoom. Den går från en imponerande ultrabred 20 mm till 1200 mm. Du kommer inte få några problem att fylla skärmen. Du får också valet full manuell kontroll (men också ett stort urval av hjälpsamma autolägen), RAW format-filter och hyfsad bildkvalitet från en sensor med den storleken. Nackdelarna? Även om det finns en EVF är det inte den bästa kvaliteten och det finns ingen touchskärm eller trådlös anslutning.

Läs hela vår recension av Panasonic Lumix FZ70 / Lumix FZ72 recension


TechRadar: Photography & video capture news

This entry was posted in Photography and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply